Over mijzelf

Gerdina is de schrijversnaam van Gerda E. Bultje-van de Belt, geboren in De Wijk.
Mijn inspiratie haal ik uit wat ik zie in de natuur, wat ik lees of hoor, wat ik beleef en wie ik tegenkom op mijn weg door dit leven.

Sinds 2000 schrijf ik gedichten en korte verhalen in het standaard Nederlands en in de streektaal, het zuidwest Drentse dialect, ook wel de streektaal van de Reest genoemd.
Al schrijvende heb ik mijn eigen poëziestijl ontwikkeld, die soms wel en ook vaak bewust niet rijmt. Een cursus ‘Gedichten schrijven’ heeft mij diverse dichtvormen geleerd en de spellingscursus van het Huus van de Taol leerde mij om de streektaal volgens de regels te schrijven.

Deze website is vanaf april 2003 in de lucht en onlangs geheel vernieuwd.

Inmiddels zijn er meerdere bundels in eigen beheer uitgebracht, o.a. te koop bij Het Huus van de Taol en rechtstreeks via de Whatsapp-button. De nieuwste uitgave ‘Pillen, processen en patiënt‘ is een autobiografisch verhaal met foto’s en gedichten over mijn leven als apothekersassistent.

Verder publiceer ik regelmatig op mijn blog, in Zinnig en Roet van Het Huus van de Taol, in ons kerkblad, op Facebook en instagram. Ook schrijf ik toneelteksten (zie: ienakter), corrigeer teksten, geef workshops, lezingen en mijn fotogedichten zijn regelmatig op exposities te zien en als ansichtkaart te koop.

Naast het schrijven plukken wij vruchten van eigen erf voor jam en sapjes. De hoogstamboomgaard is vanaf de Oshaarseweg (bij fietsknooppunt 69) goed te zien, achter de beukenhaag hebben we een mini wijngaard: Echtensebroek. Sap, jam, siropen en ansichtkaarten zijn te koop bij de kraam aan de weg of na overleg via de Whatsapp-button.

Van bladeren en bloemen maak ik Eco-print afdrukken, die verwerkt worden tot kaarten, schilderijtjes en andere cadeauartikelen.

Meer over Gerdina kun je lezen in het intervieuw met Jan Harbers, dat in 2021 in het Drents Tiedschrift Zinnig is gepubliceerd.